Johannas blogg

16 okt 2020

Lash lift – vad är det och hur länge håller det?

Hej på er alla där ute!

Ögonfransar är väldigt mycket på tapeten just nu, och jag själv varit och gjort en lash lift-behandling. Jag blev extremt nöjd och tänkte därför dela med mig av mina tankar och kunskaper om denna trend.

Vad är lash lift?

Lash lift är en behandling som innebär att du böjer/permanentar dina fransar skonsamt för att lyfta din blick men också för att ge dig ett piggt utseende. En lash lift-behandling bidrar inte till att du får fler fransar, utan behandlingen skapar bara en illusion av mer fyllighet. Jag läste ett blogginlägg från makeupbylina.se där hon tydligt och bra förklarar vad lash lift är och hur en behandling går till.

Lashlift passar alla, men är aningen mer optimal för dig som varken har tid eller ork att ta på dig mascara varje dag. Behandlingen passar även dig som vill ha en naturlig look utan att använda lösögonfransar.

Hur länge håller lashlift?

En lashlift håller ungefär i 6-8 veckor. Detta beror helt på vilken växtcykel du har. Jag rekommenderades att komma tillbaka efter 6-10 veckor för att fylla på behandlingen.

Lash lift hemma

Jag frågade tjejen som fixade mina fransar om möjligheten för att göra lash lift hemma fanns. Hon sa då att personer med utbildning kan göra lashlift hemma. Det går att köpa produkter till det online, och det går också att läsa mer och kanske lära det själv, men det kräver lite tålamod.

Jag hoppas att ni fick inspiration och kunskap med er från detta inlägg. Kommentera gärna också om du själv har testat att göra lashlift hemma – hur det gick och om det är mer värt att göra det hemma än på salong.

Kram på er!

Tillbaka